Over Dino Coffee

de leukste koffiebranderij in Leiden

 

Mijn naam is Dino, ik ben CKB (Chief Koffie Brander) van  Dino Coffee

Het is mijn passie om:

  • hele mooie koffiebonen direct bij de koffieboer te importeren
  • de koffiebonen zo goed mogelijk te branden
  • jou te laten ontdekken hoe lekker echt verse koffie kan zijn.

 

Sinds 2020 brand ik specialty coffee op bestelling voor een steeds grotere groep koffieliefhebbers uit Leiden en omgeving. Ik ben heel simpel begonnen met het experimenteren van koffie branden in een wok boven open vuur en met een kleine koffiebrander in de tuin. In 2021 deed ik een SCA cursus professioneel koffie branden en sindsdien is mijn enthousiasme voor het koffiebranden niet meer te stoppen.

 

 

Branderij

Ondertussen heb ik mijn garage omgebouwd tot koffiebranderij. Daar staat nu een geavanceerde koffiebrander (Aillio Bullet R1) waarmee ik heel precies het brandproces kan monitoren en aansturen.

Het is een heel fijne plek geworden en hier brand ik samen met mijn team 1-2 dagen in de week met liefde en plezier hele mooie koffies voor hele leuke mensen.

Winkel

Sinds kort liggen de koffiebonen van Dino Coffee ook in de winkel bij Mijn Tafel op de Haarlemmerstraat 216 in Leiden. Een hele leuke eigenwijze winkel met ontzettend vriendelijk personeel. Je kunt hier naast verschillende koffiesoorten ook het Proefpakket vinden. 

Daarnaast is dit het Pick-up point voor mijn webshop als je kiest voor ophalen ipv verzenden. Nadat je hebt besteld krijg je vanzelf een mail wanneer jouw koffiebonen klaar staan om opgehaald te worden.

Kom vooral een keertje kijken!

 

 

Oogst

Bij Oogst op de Hogewoerd vind je ook een selectie van mijn koffiebonen in de schappen. Dit is een ontzettend bijzondere winkel waar je bijna uitsluitend producten vind van hoge kwaliteit die hier in de Leidsche regio worden geproduceerd.

 

Oogst.shop

 

 

Café

Bakkit Rotterdam

Kort geleden openden Mercedes en Melissa Bakkit op het Zwaanshals in Rotterdam en dat is nu al een begrip geworden. Naast de heerlijkste huisgemaakte gebakjes serveren ze daar ook een heerlijk bakkie koffie. Zeker even gaan proeven binnenkort. Zie ik je daar?

Kijk ook eens op www.bakkit.nl

 

 

Bij The Field in Leiden schenken ze de unieke Nepal's Finest van Dino Coffee. Dit unieke circulaire café ligt pal naast station Leiden Centraal: Stationsplein 25, 2312 AK Leiden. Zeker een bezoekje waard. Kom jij komende week eens proeven?

thefieldleiden.nl

 

Nepal

Ik importeer direct koffiebonen van een plantage in Nepal. Hier heeft het Leidsch Dagblad een leuk artikel over geschreven:

 

 

Hartelijke Groet,

Dino